Ny to-faktorløsning (MFA) for innlogging i Duett

For å fortsatt opprettholde et høyt sikkerhetsnivå, har Duett gått til anskaffelse av en ny identitetsplattform, kalt Okta.
Som del av dette arbeidet vil to-faktor gradvis bli obligatorisk for alle våre tjenester


Hvem gjelder dette for?
I denne omgang gjelder endringen kunder som bruker skytjenester fra Duett og Microsoft-tjenester.
 
Hva må du gjøre?
Du vil oppdage at innloggings-skjermbildet vil se litt annerledes ut når du logger på Duett Sky ( https://sky.duett.no/) den 1.11.2023.
Brukernavnet vil være din registrerte e-postadresse, mens passordet vil være som tidligere.
I forkant av den 1.11.2023 bør du ha tatt et valg på hvilken ekstra sikkerhetsfaktor du ønsker å benytte.
Dersom du ikke har tatt et valg innen den datoen, vil du bli spurt om valg av sikkerhetsfaktor ved første pålogging. Vi anbefaler derfor at du gjør dette allerede i dag: 

  • Du som tidligere har brukt to-faktor ved hjelp av SMS, vil fortsatt kunne gjøre det. Vi anbefaler likevel at du bytter til såkalt push-varsling (bekreftelsesmelding på mobil) med appen Okta Verify for å få enklere og sikrere pålogging. Se «Oppsett av Push-varsling med autentiserings-appen Okta Verify» nedenfor.
  • Du som tidligere har brukt to-faktor ved hjelp av engangskode (kalt OTP) i Microsoft Authenticator eller Google Authenticator, anbefales å gå over til push-varsling. Se «Oppsett av Push-varsling med autentisering-appen Okta Verify» nedenfor. Men, hvis du fortsatt ønsker å benytte engangskode (OTP), må dette settes opp på nytt. Dette kan du gjøre ved å følge veiledningen HER.
  • Du som tidligere har brukt to-faktor ved hjelp av push-varsling i Microsoft Authenticator, må nå sette opp dette på nytt med appen Okta Verify. Følg oppsettet nedenfor.


 
Oppsett av Push-varsling med autentiserings-appen Okta Verify
Klikk HER for veiledning for oppsett- og aktivering av push-varsling.

 

<< Tilbake